Terugblik symposium 2015

Het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie heeft op 3 juni jl. een symposium gehouden in crematorium Hilvarenbeek. “Met een mooie vertegenwoordiging uit de uitvaartbranche de onderwerpen rond Thanatopraxie in Nederland bespreken”, dat was het doel.

Programma

De ochtend stond in het teken van de toekomst van Thanatopraxie en hier werden plannen gesmeed door bestuur en werkgroep. Het middagprogramma startte met een inlooplunch waar tegelijkertijd diverse leveranciers de deelnemers van informatie voorzagen. In een gemoedelijke sfeer was er voldoende ruimte voor ontmoeting, delen van kennis en netwerken.

Na de opening bracht mevrouw Ida Scheijgrond, coördinerend inspecteur van Inspectie Leefomgeving en Transport, de deelnemers mee in de wereld van Biociden in combinatie met vloeistoffen. De wet- en regelgeving betreffende dit onderwerp verandert per 1 september 2015. Zij legde de wijzigingen en verplichtingen uit.

Interactie

Aansluitend werden de deelnemers in groepen gedeeld en kreeg het symposium een interactief karakter. De pakkende stellingen als de meningen hierop, en ook de vraag wat er nodig is in de markt kwamen uitgebreid aan de orde. Terugkoppeling werd plenair georganiseerd en het symposium voldeed, gezien de evaluatie en reacties, aan de verwachtingen en bood voldoende inspiratie om het vak nog meer te etaleren in de “eigen” uitvaartbranche.

Toekomst

Terugkijkend concludeert het NIT dat dit symposium een vervolg moet krijgen.