Persbericht symposium 22 april

NIT organiseert mini-symposium

Op 22 april ontmoeten thanatopracteurs van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT) elkaar op een mini-symposium in Houten. Na een lange tijd wordt weer de verbinding gezocht met deze beroepsgroep. De actuele ontwikkelingen op het gebied van postmortale zorg worden door het NIT nauwlettend gevolgd en op het symposium besproken. Binnen dit spectrum komen ook veilig werken tijdens een thananopraxiebehandeling en het optuigen van een accreditatiesysteem aan de orde.

Verbinding, verdieping en verbreding is de doelstelling van deze bijeenkomst. Het luisteren naar een professional uit je eigen branche of uit een andere beroepsgroep, dat inspireert. Met sprekers van zowel binnen als buiten de uitvaartsector leidt moderator en dagvoorzitter Walter Kooy deze dag en ondersteunt hij de aansluitende forumdiscussie. Naast praktische onderwerpen zoals het gebruik van balsemvloeistof wordt ook een presentatie gegeven over de effecten en gevolgen van accreditatie in het algemeen en wat het betekent voor deze beroepsgroep. Een traumachirurg, een manager van een Nederlandse organisatie voor executeurs en een kwartiermaker in de uitvaartbranche geven een presentatie over de genoemde onderwerpen. Uit eigen gelederen vertelt voorzitter Gert-Jan Kleinrensink over nut en noodzaak van regulering, erkenning, kwaliteit en veiligheid in thanatopraxie. Aan de hand van de uitkomsten van de NIT-enquĂȘte over veilig werken geeft hij richting aan wat de branche verder zou kunnen helpen.

Tijdens de afsluitende lunch wordt op feestelijke wijze de verbinding met de beroepsgroep gezocht. Het programma toont dan een diploma-uitreiking aan de onlangs geslaagde kandidaten van het NIT-examen. Bij belangstelling voor deelname aan dit symposium kunt u contact opnemen via info@nit-online.nl. Er is nog beperkte ruimte.